Mała winda serii Z jest typową windą do zastosowania w gastronomii. Dolna część składa się z drzwi uchylnych na poziomie podłogi natomiast góra wyposażona jest w drzwi gilotynowe. Taka konstrukcja budowy dźwigu nadaje mu podwójne przeznaczenie – pozwala odseparować dania gotowe od brudnych naczyń. Tego typu windy potocznie czasami określa się jako potrawówka.
Wszystkie drzwi windy gastronomiczno-towarowej dostarczane są z ościeżnicą i zamontowane bezpośrednio na konstrukcji szybu dźwigu. W windach o udźwigu 100 kg napęd przebiega przy pomocy wciągarki wyposażonej w koła cierne z linami. Przy windach o większym udźwigu napęd za pomocą wciągarki z kołami łańcuchowymi.
Schodołazy towarowe to ręczne aluminiowe wózki towarowe, które dzięki specjalnej budowie idealnie nadają się do transportu ciężkich towarów po schodach - lodówki, pralki, kartony, paczki, butle, automaty vendingowe.
Podnośnik towarowe transportują towary na wysokość do 12 metrów. To stosunkowo proste urządzenia skierowane do użytkowników, którym nie zależy na wyglądzie lecz na użyteczności i maksymalnej nośności. Podnośniki są dużo tańsze od dźwigów towarowych.
Windy towarowe wykorzystywane są w restauracjach, hotelach, winiarniach, aptekach, szpitalach, bankach, hurtowniach czy domach prywatnych. Dzięki zastosowaniu małych dźwigów można szybko transportować dania i potrawy, towary przemysłowe czy środki medyczne.
Więcej
LIFT PLUS PL Kaczmarczyk Spółka Jawna
ul. Strażacka 33
42-263 Wrzosowa k. Częstochowy
tel./fax: +48 34 314 03 10, biuro@liftplus.pl